sportmassage

massagepraktijk Zuidhorn
massagepraktijk Zuidhorn

Sportmassage

Deze massage is een diepe massagevorm die er voor zorgt dat de doorbloeding van de spieren verbetert. De afvalstoffen worden sneller door het spierweefsel afgevoerd. De conditie van de spieren en blessures herstelt sneller.

Sportmassage kan vrij breed ingezet worden. Dit kan na een drukke dag voor bijvoorbeeld een vastzittende nek, schouder of andere lichaamsdelen. Het kan ook een waardevolle aanvulling zijn rondom sportprestaties of preventief om bijvoorbeeld blessures tegen te gaan. Het geeft een groter gevoel van fitheid en soepelere spieren.

 

Deze massage combineer ik met met verschillende andere technieken waardoor het effect van de behandeling groter is en sneller merkbaar. 

 

Een van deze technieken is: Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een effectieve vorm van korte, intensieve massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken.

Bij triggerpointmassage worden deze ‘spierknopen’ opgezocht en gemasseerd. Een van de populairste methoden onder masseurs is die van Clair Davies, de auteur van het Handboek triggerpoint-therapie. Binnen deze methode wordt gebruikgemaakt van korte diepe knedingen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiënt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is. 

 

Behandeling van 30 minuten: In deze behandeling combineer in verschillende massagemethoden en richt mij voornamelijk op het klachtengebied. Door het combineren van verschillende methoden is deze behandeling erg effectief.

 

Behandeling van 60 minuten: Masseer ik niet alleen het het probleemgebied, maar behandel ik het hele lichaam. Hierbij maak ik gebruik van verschillende massagemethoden, waardoor het effect van de behandeling toeneemt. Deze behandeling is populair bij sporters en mensen met zwaar lichamelijk werk.