Herstel


Herstelmassage

Na een grote fysieke krachtsinspanning is het aan te raden je lichaam rust te gunnen. Hierdoor zal het lichaam langzaam herstellen van de inspanning. Is de inspanning zeer intens geweest zal je spierpijn krijgen. Dit zal normaal na 2 dagen over zijn. 

Door herstelmassages toe te passen worden de afvalstoffen die spierpijn veroorzaken sneller afgevoerd en is de herstelperiode aanmerkelijk korter.

Niet alleen bij spierpijn maar ook na een flinke krachtsinspanning zonder spierpijn kan een herstelmassage zinvol zijn om sneller weer/meer optimaal te kunnen presteren. Veel sporters laten zich na elke wedstrijd masseren om sneller fit te worden en eventuele schade te beperken. Als spierpijn niet de aandacht krijgt die het verdient, zal de functie van de spier door andere spiergroepen worden overgenomen en kan dat consequenties hebben voor houding/ beweging en souplesse.

 

Behandeling 30 minuten: In deze behandeling richt ik me op een effectief herstel en het weer soepel maken van de spiergroepen die het meest nodig hebben.

 

Behandeling 60 minuten: Hierin behandel ik het hele lichaam en ga alle spiergroepen bij langs. Door het combineren van verschillende massagetechnieken zal het lichaam sneller herstellen en de souplesse sneller terugkeren.