Sporters en massage

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Vóór het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

 

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

 

Kinesiotaping

Als onderdeel van een behandeling kan ik kinesiotaping oftewel elastische cure tape toepassen/aanbrengen.

De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig.

Bij de juiste toepassing ervaart de klant gedurende de behandeling al direct verschil.

In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De cliënt/sporter geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteunt of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

Cure tape heeft een liftend effect op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert direct. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

“CureTape® activeert de lichaamseigen herstelmechanismen met optimale bewegingsvrijheid” 

Behandeling van 30 minuten: In deze behandeling combineer ik verschillende massagemethoden en richt mij voornamelijk op het klachtengebied. Door het combineren van verschillende methoden is deze behandeling erg effectief.

 

Behandeling van 60 minuten: Masseer ik niet alleen het het probleemgebied, maar behandel ik het hele lichaam. Hierbij maak ik gebruik van verschillende massagemethoden, waardoor het effect van de behandeling toeneemt. Deze behandeling is populair bij sporters en mensen met zwaar lichamelijk werk.